Zakaj so (foto) promocije še vedno zakon?

Nekateri naročniki radi ”cagajo”, da promocije ne delujejo več in bi bilo bolje sredstva preusmeriti kam drugam. Ljudje smo bitja, ki rada vidijo in tipajo. Kaj se ne ”zaljubimo” v izdelke najbolj takrat, ko jih vidimo v živo, potipamo, preizkusimo?

 

Dolgo se že ukvarjamo s promocijami in naučili smo se, da največ šteje, če imaš z izdelkom prvovrstne izkušnje. Pa naj si gre za vozila, obleke, nakit, hrano ali pijačo ter navsezadnje potovanja v eksotične dežele. (Gotovo vas že sedaj zanima, kako lahko izkusimo daljne dežele tukaj pri nas, zato le berite naprej.)

 

Kaj te žene, da kupiš novo vozilo? Novost na tržišču, vidiš ga v živo, hostesa ti razkaže prostornost, usedeš se vanj in zavohaš vonj po novem avtu. Za konec se še slikaš ob jeklenem lepotcu in vzameš fotko domov za spomin … in hrepeniš do tistega trenutka, ko bodo finance zrele za nakup vozila.

 

Podobno je s čevlji, oblekami, nakitom – kaj ne bi bilo super, da bi se gospe in dekleta fotografirale z vašimi izdelki: »Veste, v tem izgledate pa res izvrstno! Kot bi bilo narejeno posebej za vas …« Fotografija jim bo ostala za vedno. Mogoče gospa ne bo kupila obleke, v kateri se je fotografirala, ampak ves čas bo imela v mislih vašo znamko in vašo trgovino, kjer se je imela super. Sliko, ob kateri je prejela lep kompliment, bo z veseljem pokazala tudi prijateljicam ob klepetu, svojemu partnerju …

Ene najbolj uspešnih promocij so ponavadi promocije hrane in pijače. Mimoidoči lahko izdelke poskusijo in kupijo, podjetja pa imajo takojšnje rezultate v prodaji. Podjetja ne predstavljajo vedno le novih izdelkov. Včasih je potrebno spomniti tudi na tiste, ki so na policah že vrsto let. Tem promocijam je skupno nekaj: pridejo – poskusijo – kupijo (po najboljšem scenariju). Če dodamo, da dobijo tudi brezplačno fotografijo za spomin, pa se še dolgo spomnijo, kako super je bilo na vaši stojnici. V lanski sezoni smo imeli priložnost delati promocije za sladoled Planica. Kakšno neizmerno veselje je bilo, ko so dobili brezplačni sladoled in še fotografijo za sabo. Res smo bili največje face! (Pa se ne hvalimo radi naglas.)

 

Končno smo prišli do potovanj na drug konec sveta. Ste potovalna agencija in nimate izdelka, ki bi ga predstavili v živo – ali pač? Ja tudi to je mogoče. Zeleno platno vam omogoča, da vaše obiskovalce »slikamo« pred piramidami v Egiptu, sredi tropskega gozda oz. na eni od destinacij, ki jih lahko v naprej določite in jih izberejo. (Da zadostimo potrebo po ostalih čutih, seveda po željah naročnika dodamo tudi zvočne efekte npr. z valovanjem morja, dišave Toskanskih zelišč … Pa da nismo res face!)  

Vsi, ki prodajate kaj drugega, pa se nam oglasite na fotoprikolica(at)gmail.com in naša ekipa bo zagotovo našla pravo rešitev za vašo ekipo.