5 preprostih nasvetov Fotoprikolice za »TOP FOTKO«

Vsi si želimo na fotografiji izgledati kar se da super. Peščica ljudi je takih, ki so fotogenični ne glede na to kako se postavijo. Preprosto jih foto objektiv obožuje. Drugi pa potrebujejo kanček vzpodbude, da se udobno »namestijo« pred foto aparatom ter za poziramo. Za vse, ki niso ravno sproščeni je tukaj 5 preprostih nasvetov, da bodo tudi vaše fotografije »TOP«.

NASVET ŠTEVILKA – 1
NE SLIKAŠ SE ZA OSEBNO IZKAZNICO, torej ni potrebe, da gledaš naravnost v kamero. Roko na srce, skoraj nihče noče na ostalih fotografijah iz gledati tako kot zgleda na »fotki iz osebne«. Zato obraz obrnite rahlo v levo ali desno stran, to je odvisno od vašega boljšega profila. S tem boste svoj obraz optično podaljšali.

NASVET ŠTEVILKA – 2
OBLEKA NE NAREDI ČLOVEKA, pa vendar je ključnega pomena tudi obleka. Predvsem ženske smo tiste, ki rade kombiniramo svoje obleke na ten kože in barvo las ter oči. Če bi radi skrili kakšen odvečen kilogramček, potem se ne oblecite v svetla in oprijeta oblačila, ravno tako nikakor ne nosite oblačila, ki imajo vodoravne črte saj ta samo še poudarijo naše male nepravilnosti.

NASVET ŠTEVILKA – 3
RESEN POGLED JE »OUT«. Vsekakor ste lepši z nasmeškom na obrazu ne glede na to, ali imate nasmeh kot iz reklame za zobno pasto. Vemo, da vaja dela mojstra, zato svoj »foto nasmešek« vadite pred ogledalom. Tako ga boste, ko bo čas za poziranje v trenutku nadeli na svoj obraz. Nasmeeeeeh!

NASVET ŠTEVILKA – 4
POZA JE POMEMBNA. Poziranje stoje bo veliko boljše, če boste vaše telo malo zasukali v levo ali desno stran. Druga opcija je tudi, da se z rokami primete za boke, s tem preprostim trikom bo vaše telo videti še bolj vitko. V primeru, da pozirate sede, se nikakor ne naslanjajte nazaj na naslonjalo, ampak vzravnano se v sedite na rob stola, s takšnim poziranjem bo vaše telo optično podaljšano.
Opomba: Če je foto aparat postavljen nižje od vaših oči vas bo to na fotografiji optično podaljšalo. V primeru, da stojite z bokom obrnjeni proti foto aparatu, ta pa je postavljen nekoliko višje boste videti vitkejši.

NASVET ŠTEVILKA – 5
NAJPOMEMBNEJŠI NASVET VSEH NASVETOV – BODITE SPROŠČENI. Ni lepše od fotografije na kateri se vidi, da je oseba sproščena in, da se ob poziranju zabava. Za še večjo sproščenost pa zagrabite pripomočke, ki so vam na voljo, naj si bodo to nora očala, brke, ustnice, napis in z njimi za pozirajte.

Če boste upoštevali teh 5 preprostih nasvetov Fotoprikolice, vam je »TOP FOTKA« zagotovljena.